Boxers Land of Freedom’s Double Trouble en Land of Freedom’s Daybreak geslaagd voor UV examen kringgroep Wognum van de Nederlandse Boxerclub - Boxerclub.nl over boxers, boxeropvang/pension,africhting, gezonde voeding Happy Dog en Duck natuurvoeding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws > Nieuwslijst
Boxers Land of Freedom’s Double Trouble en Land of Freedom’s Daybreak geslaagd voor UV examen, links Henry Beuks met Double Trouble, rechts Marga met Daybreak

Op 15 november 2014 vond het UV examen (UV=Uithoudingsvermogen) bij de kringgroep Wognum plaats. Na een paar jaar stilstand voor mijzelf in de hondensport (i.v.m. ontbreken van een daartoe geschikte en gezonde hond) nu zelf weer eens aan de slag. Na maandenlang intensief getraind te hebben en de honden van speciale hoog energievoeding te hebben voorzien (Happy Dog Supreme Fit&Well Sport) was het zover.
Na een reis van anderhalf uur een gastvrije ontvangst in Wognum en vlak voor de start van het examen hield ook de ergste regen op. Na de onbevangenheidsproef van keurmeester Quartel van start op de fiets. De tocht ging over landweggetjes door de Noord-Hollandse weiden, waarbij soms stevig getrapt moest worden i.v.m. forse tegenwind. Alle deelnemende honden, liefst 6 boxers en 1 Duitse herder, waren zeer goed getraind en na afloop zelfs nauwelijks moe te noemen, waardoor zij ook het appèl-gehoorzaamheids deel na het fietsen allen fit en vrolijk naar behoren aflegden. De keurmeester kon dan ook iedereen de hand schudden en feliciteren met het behaalde diploma.
Het deed mij als kringgroepcoördinator deugd te zien dat de organisatie volgens het boekje was met correct ingevuld papierwerk inclusief de verplichte vermelding van de lidmaatschapsnummers en tijdens het examen een "route annex verzorgingswagen" voor de groep uit en een "bezemwagen met reservefiets" achteraan, de laatste bleek gelukkig niet nodig! Kortom, aan alles was gedacht en het was een genoegen weer eens deel te nemen, waarbij ik in mijn archieven zie dat het liefst 25 jaar terug was dat ik als gast in Wognum aldaar mijn 1 e UV aflegde (met mijn 1e boxer Boemer). Destijds was de kringgroep Wognum overigens nog op de plaatselijke ijsbaan gevestigd.

De uitslag:
P. Sjollema met Fido v. Esprits Estancia, Boxer, geslaagd
N. Ootes met Juno v.d. Hoeverbos, boxer, geslaagd
S. Doevendans met Johannes vd. Westemar, boxer, geslaagd
M.M. Beuks-Colijn met Land of Freedom’s Daybreak, boxer, geslaagd
H.C.J. Beuks met Land of Freedom’s Double Trouble, boxer, geslaagd
M. Liket met Blanche Vavonabox, boxer, geslaagd
E. van Diermen met Atlas vom Santes Home, Duitse Herder, geslaagd

Henry Beuks

Happy Dog Supreme Fit&Well Sport
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu