Overige boxers - Boxerclub.nl over boxers, boxeropvang/pension,africhting, gezonde voeding Happy Dog en Duck natuurvoeding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxers Henry Beuks

Onderstaand onze overige boxers. Zij waren hetzij vanwege hun karakter hetzij vanwege een lichamelijk probleem niet geschikt om één van mijn geliefde hondensporten mee te beoefenen:


Jack van Miranchel +:
Geboren: 04-12-2006
Overleden: 18-12-2016

Jack kwam bij ons op ca. 1 1/2 jarige leeftijd. Hij was teruggekomen bij kennel van Miranchel. Zijn Duitse eigenaren konden niet met hem overweg maar hadden hem ook volledig verpest. Hij vertrouwde absoluut geen vreemden meer. Aldus hebben wij hem opgevangen op verzoek van de fokker. Hem in een gezin te plaatsen zou te riskant zijn geweest en dan zou hij ongetwijfeld na een bijtincident bij de dierenarts zijn beland. 

Bij ons was hij  voor ons echter lief en altijd vrolijk en gelukkig. Hij was sociaal naar andere honden. Vreemde mensen heeft hij nooit vertrouwt en konden niet bij hem in de buurt komen. 

Jack heeft hier nog 8 1/2 jaar van Jack tussen de andere boxers genoten. Jack is een halfbroer van Do en Daisy. 


Toen de kanker zijn gezondheid te veel had aangetast kwam het moeilijke besluit. Jack is 2 wk na zijn 10e verjaardag thuis in de armen van zijn baasje ingeslapen. Hij heeft zijn laatste rustplaats net als de anderen in het bos achter ons huis.

Boxer Jack van Miranchel 10 jr

Daisy van Miranchel +:
Geboren: 23-06-2005
Overleden: 11-08-2013


Daisy was het zusje van Dominant van Miranchel (Do). Toen ik Do als pup haalde voor de sport wilde echtgenote Marga en onze oudste dochter Jacintha een teefje, evt. ook om mee te fokken. Jacintha heeft er enige tijd Agility mee getraind maar Daisy had steeds problemen met springen. Dit bleek te worden veroorzaakt door spondilose waardoor we daar mee moesten stoppen. Vanzelfsprekend hebben we ook niet met haar gefokt, spondilose is deels erfelijk. Op ruim 8 jarige leeftijd is Daisy tijdens haar slaap ingeslapen en vonden we haar vredig in haar mand. Ze ligt naast haar broer in het bos begraven. Klik op de fotominiaturen voor info bij de foto's.

Daisy vredig in haar slaap overleden
Fotoserie Daisy

Petra van Miranchel +:

Petra is bij ons als pup (2003) opgegroeid maar was erg klein voor de sport. Wij vonden een goed tehuis voor haar bij een gezin dat ook een grote Bordeauxdog bezat. Deze werd door Petra als vloerkleed gebruikt. Zij sliep boven op hem zo liet de nieuwe eigenaar weten. Deze liet ons later weten dat Petra 11 jaar oud is geworden en een fijn leven heeft gehad.


Koos van Caryackim +

Koos kwam in 2001 bij ons als opvanghond. Zijn baas kon hem niet meer aan. Het was een prachtige grote stoere reu die strakke leiding nodig had. Helaas draaide Koos in de sport enorm door. Wij vonden een fijn tehuis voor hem bij een stel dames op een boerderij met paarden, waar Koos een eigen stuk grond kreeg. Koos is daar oud geworden.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu