Boris - Boxerclub.nl over boxers, hondensport met boxers, gezonde hondenvoeding Happy Dog en Duck natuurvoeding, boxerpension en opvang

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxers Joop Dijkman +

Certificaten: geen

Geboren: 27 maart 2005

Overleden: 1 november 2013
Eigenaar: Joop Dijkman
Vorige eigenaar: Wim Benning

Twee dagen na Vera’s overlijden een telefoontje van SDC-Dierenzorg of ik Boris in huis kon nemen.

Zijn voorgeschiedenis

Boris had bij de
kringgroep Utrecht v.d. Ned. Boxerclub de puppen- en EG-cursus gevolgd. Wandelend met Vera kwamen wij Boris wel eens tegen. Eén van de eerste keren dachten zijn baas en ik dat ze maar eens kennis moesten maken. Boris ging niet plat. Vera, als ervaren moeder, nam die vrijmoedigheid niet en sprong er bovenop. Boris had weer wat geleerd. Tijdens een vakantie in het zuiden van Frankrijk was Boris door een zand-vliegje gebeten met als gevolg de ziekte van Leishmaniasis. Een niet te genezen infectie, die zowel de rode bloedcellen als de nieren en de lever aantast. Wel in de hand te houden. Hij werd hiervoor behandeld door de specialistische afdeling Hematologie van de faculteit

Diergeneeskunde in de Uithof. Een halfjaarlijkse controle was noodzakelijk. Door ziekte en werk werd vanaf 2009 voor het uitlaten van Boris de hulp ingeroepen van SDC-dierenzorg. Als gevolg van overlijden van het vrouwtje en periodieke ziekenhuisopname van de baas ging Boris van het ene logeeradres naar het andere. De halfjaarlijkse controle en aangepaste voeding lieten te wensen over. Boris vermagerde sterk.
Wegens sterk verminderde validiteit kon de baas Boris niet meer uitlaten.

Vanaf oktober 2010 liet ik Boris ’s avonds uit en werden we goede vrienden.
Op de dag van Vera’s overlijden werd zijn baas weer opgenomen en ver-huisde enige tijd later definitief naar een verzorgingshuis.
Voor Boris moest een nieuw tehuis worden gezocht en daar was ik de aangewezen persoon voor. Erg moeilijk zo kort na Vera’s overlijden, maar het belang van de mij bekende Boris stond voorop. Ik heb er geen spijt van gehad.
Door al dat gedoe was Boris behoorlijk gestresst, waardoor, mede door het ontbreken van de vereiste medicijnen en aangepast voer, zijn ziekte de kop weer opstak.
Na overleg met zijn dierenarts contact opgenomen met de afd. Hematologie van de Universiteit. Met de verkregen richtlijnen, begeleiding van zijn dierenarts en hervatting van de medicatie was Boris na zes weken 15 kg aangekomen en zit weer op een gewicht van 38kg.
Boris is een super vriendelijke hond, geen knuffelaar. Alle mensen zijn z’n vrienden en hij wil van iedereen een aai krijgen. Met andere honden kan hij goed overweg. Zijn leven is een en al plezier. Te pas en te onpas willen spelen. Dat ‘onpas’ uit zich in willen spelen nadat hij zijn bast heeft vol gegeten.
’s Morgens omstreeks half acht twee poten op m’n bed en een paar likken in mijn gezicht. Kom op joh, ik moet piesen. Gauw even de tuin in en samen weer naar boven, waar hij zich op bed tegen mijn benen aanschurkt.
Voorts is hij aanhankelijk en hebben we het gezellig samen.

Boris heeft geen sportverleden en heeft ook niet gepresteerd in officië
le examens. Voor mij presteert hij in vrolijk leven met zijn kwaal. Op 1 november 2013 is Boris na een ziekteperiode 's-nachts overleden. Boris is gecremeerd.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu