James van Miranchel - Boxerclub.nl over boxers, boxeropvang/pension,africhting, gezonde voeding Happy Dog en Duck natuurvoeding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxers Joop Dijkman +

Certificaten: geen

Geboren: 10 oktober 2012

Overleden:

Vorige Eigenaar: Joop Dijkman 01-01-2017
Huidige eigenaar: Henry Beuks v.a. 04-01-2017

Na verwerking van zijn verdriet door het overlijden van Boris, heeft Joop het besluit genomen toch weer een boxer in huis te nemen. Joop heeft, gezien zijn leeftijd van 84 jaar, enige tijd getwijfeld, maar gelukkig is hij nog erg fit. Uiteraard moest het wel weer een "behoeftige" boxer zijn die hulp nodig had.Henry Beuks had al gezocht naar een dergelijke boxer. Het werd James van Miranchel. Deze was teruggekomen bij de kennel waarin James eerst zat. James is een prachtige donkere reu. James had eerst enige tijd in een gezin vertoefd. Helaas ging het niet goed. James zou angst voor vreemden hebben en zeer éénkennig zijn, er was geen klik tussen de eigenaren en de hond en hij kwam al

James is een zeer mooie reu

snel terug in de kennel. James had echt iemand nodig waar niet al te veel vreemden over de vloer komen en die veel aandacht en tijd voor hem zou hebben, kortom Joop zou het ideale baasje zijn. Op 8 december is James bij hem gebracht. Op het moment van schrijven woont James nu enkele weken bij Joop en zijn zij dikke maatjes. Waar Joop ook zit in huis, James ligt aan zijn voeten.
In huis heeft Joop documenten bij de telefoon hangen, dat mocht hem ooit wat overkomen, men direct Henry Beuks moet bellen om de hond op te halen. Met Joop is de afspraak gemaakt om James dan verder in huis te nemen en te verzorgen om te voorkomen dat James in het asiel zou belanden of niet bij een (gezien zijn problemen) voor hem geschikt baasje zou komen, zodat Joop zich geen zorgen hoeft te maken als hij niet zelf voor James kan zorgen.

Anders dan bedoeld was eind juni 2015 door een ongelukkige val dat moment al een keertje daar. James heeft twee maanden bij Henry Beuks gelogeerd en voelde zich daar al gauw thuis.
Met zijn halfbroer Daybreak had hij grote pret.
Weer bij mij thuis was het of hij niet weg was geweest. Het normale dagelijkse ritme had hij eerder te pakken dan ik.

Ook zijn lievelingsplekjes was hij niet vergeten en dan nog het liefst ondersteboven.In de loop der maanden is hij ook steeds beter gaan luisteren. Op een krachtig "nee!!" reageert hij als bedoeld. Op uitnodiging dan wel commando hierkomen is ook geen probleem meer.
Vreemde mensen vindt hij nog altijd eng en andere honden hebben nog steeds aantrekkingskracht voor hem. Spelen is zijn lust en zijn leven. Een echte onbezorgde tiener met zijn twee jaar.

Sindsdien had Joop het aangedurfd met hem te gaan fietsen. Hij loopt links en rechts kijkend toch mooi in een rechte lijn mee zonder te trekken.

September 2015. James is nu bijna drie jaar en over een paar maanden twee jaar mijn huisgenoot.
Vergeleken met de eerste maanden is James nu een heel andere boxer. 

Zijn hiervoor beschreven gehoorzaamheid is een fractie van de huidige gang van zaken. Andere honden hebben nog steeds zijn aandacht, maar hij gaat er niet meer op af. Opvallend is dat hij heel voorzichtig speelt met kleine- en jongere honden. Dit in tegenstelling met een paar grotere vriendinnen uit het nabij gelegen woonwagenkamp, waarmee het net als met zijn vriendin, de Bordeaudogteef, ruig aan toe gaat. Het toppunt van zijn gehoorzaamheid is, dat hij op mijn commando ‘hier!’ het spel afbreekt en voor mij komt zitten.
Hij blijft afstandelijk voor onbekenden, maar in veel mindere mate. Zo hij ze een paar keer in een gesprek met mij heeft meegemaakt, kunnen ze hem zelfs aanhalen.
In de afgelopen zomermaan-den hebben we bij onze kringgroep Agility beoefend, waar hij al heel gauw volop plezier in had. Met een intensieve wedstrijdtraining, wat ik niet meer kan opbrengen, zou hij al gauw tot de top behoren.
Thuis is hij bij dag noch nacht niet bij me weg te slaan. Wij zijn een echte twee-eenheid.

Onlangs kwamen drie nest-genoten van hem in beeld. Een van de drie zou zijn tweelingbroer kunnen zijn.

Op 4 januari 2017 kreeg Henry Beuks 's-avonds laat een verontrustend telefoontje. De buurman van Joop had alarm geslagen want Joop werd niet meer gezien. Joop bleek al op Nieuwjaarsdag 1 januari 2017 te zijn overleden. Zijn hond James heeft al die dagen trouw de wacht bij zijn baasje gehouden. Gelukkig had er voldoende water voor James gestaan. Henry en Marga hebben James bij zijn overleden baasje opgehaald en sindsdien maar James deel uit van de roedel in Huize Beuks in Maarsbergen, samen met o.a. zijn halfbroers Daybreak en Double Trouble. 
.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu