Jouri van de Klappeheide - Boxerclub.nl over boxers, boxeropvang/pension,africhting, gezonde voeding Happy Dog en Duck natuurvoeding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxers Joop Dijkman +

UV, AD, ZTP, VZH, BH

Geboren: 4 sep 1993
Overleden: 14 okt 2006
Eigenaar/geleider: Joop Dijkman
Vorige eigenaar/geleider: Henry Beuks

Jouri van de Klappeheide had een hele voorgeschiedenis. Kijk hiervoor onder “Boxers van Henry Beuks”, bij wie Jouri enige jaren verbleef.
December 1999 kwam Jouri op de leeftijd van zes jaar bij mij. Wij waren geen onbekenden voor elkaar. Na een dag voelde ze zich al helemaal thuis. Niettemin was het wel even wennen. Waar ik ging, ging zij ook.
Daarnaast liep ze over van energie, was impulsief en onbesuisd. Als een wilde holde ze achter alles aan wat je weggooide.

Jouri v.d. Klappeheide, pittig teefje met veel werklust
Jouri zwemmend achter haar bal aan met zwemband om

Mijn Brenna kon goed zwemmen. Jouri dus ook. Kon ik wel vergeten. Hoewel ze altijd los met me meeliep, had ik haar in juni aan de 5 meterlijn. Bij een grote plas gooide ik een stok in het water. Echt Jouri met een grote plons er achter aan en kopje onder. Boven komend met de voorpootjes op het water slaan, stok zoeken en weer kopje onder. Voor Jouri waren er kennelijk maar twee mogelijkheden: stok vinden en naar de kant worstelen of verdrinken. Jouri wist niet wat zwemmen was. Dank zij de lange lijn kon ik haar binnen halen. Bij de herhaling hetzelfde beeld.
Jouri ging, evenals Brenna mee op vakantie naar het zonnige Frankrijk. Ook over haar geen zorgen. Bij de caravan blijven en geen grenzen overschrijden.
Een camping aan de rivier de Tarn met een ondiep gedeelte en aflopend strandje. Twee kinderzwembandjes gehaald en

aan elkaar gelijmd. Half vol geblazen en met klittenband om het achterlijf van Jouri gebonden. Jouri in het water gezet. Verbaasd omkijken en ontdekken dat haar staartje boven water bleef. Zowaar, met de achterpootjes maakte ze de zwemslag en met de voorpootjes peddelde ze. Een week lang geoefend met steeds minder lucht in de bandjes. Stok in het water, Jouri er achter aan en met de stok terug zwemmen. Na 14 dagen zwom Jouri zonder band. ’s Morgens vroeg staat stond Jouri met opgeblazen wangen en kreunend voor ons bed. Jouri op bed en tussen ons in nog een half uurtje slapen. Na ons ontbijt 10 minuten spelen met bal. Rukken en trekken en een soort tikkertje spelen en elkaar uitblaffen. Dan een wandeling langs de nog al behoorlijk snel stromende La Cher. Een paar stokken verzameld en een stok met Jouri er achteraan de rivier in. Stok zoeken, maar die is al met de stroom mee. Jouri er achteraan. Naam roepen en reservestok achter haar het water in. Komt ze naar de kant

en niet in de Atlantische Oceaan. Hond mee op vakantie is voor mij een doorlopend feest. Helaas was het ook met Jouri niet altijd rozengeur en maneschijn. Na de vakantie belastte Jouri haar linker achterpoot niet bij het staan. Röntgenonderzoek wees op heupdysplasie. Met lopen geen problemen. Rende en sprong naar hartelust en sleepte met takken. Hoe groter en warriger, hoe beter. Verder aangepast leven, dus geen agility meer. Later kreeg ze problemen met een kruisband. Met pijnstillers werd dit euvel in de hand gehouden. Ondanks de gezondheidsproblemen was het toch mogelijk bezig te zijn met mijn boxer. In de loop der jaren met goed resultaat nog drie keer opgegaan voor het diploma VerkeersZekereHond. In 2005 werd een kwaadaardige neustumor ontdekt, wat overigens geen beletsel voor haar was om vrolijk verder te leven. En een jaar eerder werden er een aantal gezwellen op haar rug weggehaald.

Al met al was en bleef Jouri een vrolijke, levendige boxer, die graag werd geknuffeld. Door de zorg, die je voor je boxer hebt, hecht je veel sterker aan je hond, wat volgens mij een wisselwerking veroorzaakt. De hond hecht zich ook veel sterker aan z’n baas. Het is en blijft een en al plezier.
2006 Werd een treurig jaar. In april verschijnselen van dementie. Toch nog mee op vakantie, wat geen problemen opleverde. Vanaf augustus ging het goed fout. Niets meer weten, rondjes draaien, overal tegenaan botsen, niet meer eten. Ze was vel over been.
In oktober de ene epileptische aanval na de ander. De betreffende nacht naast haar geslapen. Toen ik 14 oktober’s morgens wakker werd, was ze overleden. Jouri was niet meer, met dien verstande, dat haar as nog bij me is. Net als Brenna.

Behaalde prestaties:
Uitmuntend A-klasse Agility september 1996 (H. Beuks)
AD november 1996 (H. Beuks)
UV november 1996 (J. Dijkman)
Zuchttauchlichkeitsprüfung augustus 1997 (H. Beuks)
NBC-NK Agility 3e prijs oktober 1997 (H. Beuks)
BH maart 1999 (H. Beuks)
NBC-NK Agility 2e prijs oktober 1999 (H. Beuks)
VZH september 2000 (J. Dijkman)
VZH april 2002 (J. Dijkman)
VZH/BH 12 jan 2003 (J. Dijkman)

Jouri voor eeuwig bij Joop in een urn
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu